AMASYA / MERZİFON - Sarıbuğday Ortaokulu

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda Mehmet Akif 'in "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşımız ortaya çıkmıştır.

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 103. Yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Akran Zorbalığı kapsamında Öğretmen Veli Öğrenci Eğitimi Semineri verildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Amasya'yı Yaşıyorum Projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine Amasya Merkez ve çevresinin tarihi mekanlarının tanıtımı, eğlenceli etkinlikler ve Fen Lisesi ziyareti yapıldı. Proje kapsamında emeği geçen idare ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.